Part

01

*of one*

Part

01

## Average Man Hours, Part 3

Additional revenue and/or employee count data was highlighted for Apple, Amazon, Google and Tesla within the enclosed spreadsheet. Additional data estimates were not required for Facebook. All estimated data points are highlighted in yellow, and related assumptions are provided below.

### Apple

### 1976 Revenue

- Annual revenue for 1976 was estimated as $75,991 by calculating and applying the growth rate in revenue between 1977 and 1978.
- The calculation for the growth in revenue between 1977 and 1978 was as follows: (7,883,486 - 774,000)/774,000 = 919%.
- The calculation for the annual revenue for 1976 was as follows: 774,000/(1 + 919%) = $75,991.

### 1983 Revenue

- Annual revenue for 1983 was estimated as $1,258,000,000 by splitting the difference in revenue between 1982 and 1984.
- The calculation for the annual revenue for 1983 was as follows: [(1,516,000,000 - 1,000,000,000) / 2 ] + 1,000,000,000 = $1,258,000,000.

### 1976 & 1977 Employees

- Employees for 1976 and 1977 were estimated as 16 and 40, respectively, by calculating and applying the growth rate in employees between 1978 and 1979.

- The calculation for the growth in employees between 1978 and 1979 was as follows: (250 - 100)/100 = 150%.
- The calculation for the employees for 1977 was as follows: 100/(1 + 150%) = 40.
- The calculation for the employees for 1976 was as follows: 40/(1 + 150%) = 16.

### 1982, 1983 & 1984 Employees

- Employees for 1982, 1983 and 1984 were estimated as 3,015, 3,530 and 4,045, respectively, by calculating the difference in employees between 1981 and 1985, and applying this difference evenly across 1982, 1983 and 1984.

- The calculation for the difference in employees between 1981 and 1985 was as follows: 4,560 - 2,500 = 2,060.
- The calculation for the per year difference in employees between 1981 and 1985 was as follows: 2,060 / 4 = 515.
- The calculation for the employees for 1982 was as follows: 2,500 + 515 = 3,015.
- The calculation for the employees for 1983 was as follows: 3,015 + 515 = 3,530.
- The calculation for the employees for 1984 was as follows: 3,530 + 515 = 4,045.

### 1987, 1988 & 1989 Employees

- Employees for 1987, 1988 and 1989 were estimated as 7,125, 8,750 and 10,375, respectively, by calculating the difference in employees between 1986 and 1990, and applying this difference evenly across 1987, 1988 and 1989.

- The calculation for the difference in employees between 1986 and 1990 was as follows: 12,000 - 5,500 = 6,500.
- The calculation for the per year difference in employees between 1986 and 1990 was as follows: 6,500 / 4 = 1,625.
- The calculation for the employees for 1987 was as follows: 5,500 + 1,625 = 7,125.
- The calculation for the employees for 1988 was as follows: 7,125 + 1,625 = 8,750.
- The calculation for the employees for 1989 was as follows: 8,750 + 1,625 = 10,375.

### 1991, 1992 & 1993 Employees

- Employees for 1991, 1992 and 1993 were estimated as 12,648, 13,296 and 13,944, respectively, by calculating the difference in employees between 1990 and 1994, and applying this difference evenly across 1991, 1992 and 1993.

- The calculation for the difference in employees between 1990 and 1994 was as follows: 14,592 - 12,000 = 2,592.
- The calculation for the per year difference in employees between 1990 and 1994 was as follows: 2,592 / 4 = 648.
- The calculation for the employees for 1987 was as follows: 12,000 + 648 = 12,648.
- The calculation for the employees for 1988 was as follows: 12,648 + 648 = 13,296.
- The calculation for the employees for 1989 was as follows: 13,296 + 648 = 13,944.

### Amazon

### 1994, 1995 & 1996 Revenue

- Revenue for 1994, 1995 and 1996 were estimated as $2,100,018, $8,669,600 and $35,791,098, respectively, by calculating and applying the growth rate in revenue between 1997 and 1998.

- The calculation for the growth in revenue between 1997 and 1998 was as follows: (609,996,000 - 147,758,000)/147,758,000 = 313%.
- The calculation for the revenue for 1996 was as follows: 147,758,000/(1 + 313%) = $35,791,098.
- The calculation for the revenue for 1995 was as follows: 35,791,098/(1 + 313%) = $8,669,600.
- The calculation for the revenue for 1994 was as follows: 8,669,600/(1 + 313%) = $2,100,018.

### 2019 Revenue

- Revenue for 2019 was estimated as $304,928,174,969 by calculating and applying the growth rate in revenue between 2017 and 2018.

- The calculation for the growth in revenue between 2017 and 2018 was as follows: (232,887,000,000 - 177,866,000,000)/177,866,000,000 = 31%.
- The calculation for the revenue for 2019 was as follows: 232,887,000,000 * (1 + 31%) = $304,928,174,969.

### 1994, 1995 & 1996 Employees

- Employees for 1994, 1995 and 1996 were estimated as 15, 53 and 180, respectively, by calculating and applying the growth rate in employees between 1997 and 1998.

- The calculation for the growth in employees between 1997 and 1998 was as follows: (2,100 - 614)/614 = 242%.
- The calculation for the employees for 1996 was as follows: 614/(1 + 242%) = 180.
- The calculation for the employees for 1995 was as follows: 180/(1 + 242%) = 53.
- The calculation for the employees for 1994 was as follows: 53/(1 + 242%) = 15.

### 2019 Employees

- The employee count for 2019 was estimated as 740,735 by calculating and applying the growth rate in employees between 2017 and 2018.

- The calculation for the growth in employees between 2017 and 2018 was as follows: (647,500 - 566,000)/566,000 = 14%.
- The calculation for the employees for 2019 was as follows: 647,500 * (1 + 14%) = 740,735.

### 1998, 1999, 2000, 2001, 2002 Revenue

- Revenue for 1998, 1999, 2000, 2001, 2002 were estimated as $33,946,708, $72,419,643, $154,495,239, $329,589,844 and $703,125,000, respectively, by calculating and applying the growth rate in revenue between 2003 and 2004.

- The calculation for the growth in revenue between 2003 and 2004 was as follows: (3,200,000,000 - 1,500,000,000)/1,500,000,000 = 113%.
- The calculation for the revenue for 2002 was as follows: 1,500,000,000/(1 + 113%) = $703,125,000.
- The calculation for the revenue for 2001 was as follows: 703,125,000/(1 + 113%) = $329,589,844.
- The calculation for the revenue for 2000 was as follows: 329,589,844/(1 + 113%) = $154,495,239.
- The calculation for the revenue for 1999 was as follows: 154,495,239/(1 + 113%) = $72,419,643.
- The calculation for the revenue for 1998 was as follows: 72,419,643/(1 + 113%) = $33,946,708.

- All of the requested data was provided by directly-compiled sources; therefore, no further calculations or data points were necessary.

### Tesla

### 2003, 2004, 2005, 2006 & 2007 Revenue

- Revenue for 2003, 2004, 2005, 2006 & 2007 were estimated as $646, $4,826, $36,034, $269,053 and $2,008,929, respectively, by calculating and applying the growth rate in revenue between 2008 and 2009.

- The calculation for the growth in revenue between 2008 and 2009 was as follows: (112,000,000 - 15,000,000)/15,000,000 = 647%.
- The calculation for the revenue for 2007 was as follows: 15,000,000/(1 + 647%) = $2,008,929.
- The calculation for the revenue for 2006 was as follows: 2,008,929/(1 + 647%) = $269,053.
- The calculation for the revenue for 2005 was as follows: 269,053/(1 + 647%) = $36,034.
- The calculation for the revenue for 2004 was as follows: 36,034/(1 + 647%) = $4,826.
- The calculation for the revenue for 2003 was as follows: 4,826/(1 + 647%) = $646.

### 2003, 2004, 2005, 2006 & 2007 Employees

- Employees for 2003, 2004, 2005, 2006 & 2007 were estimated as 7, 14, 29, 59 and 122, respectively, by calculating and applying the growth rate in employees between 2008 and 2009.

- The calculation for the growth in employees between 2008 and 2009 was as follows: (514 - 250)/250 = 106%.
- The calculation for the employees for 2007 was as follows: 250/(1 + 106%) = 122.
- The calculation for the employees for 2006 was as follows: 122/(1 + 106%) = 59.
- The calculation for the employees for 2005 was as follows: 59/(1 + 106%) = 29.
- The calculation for the employees for 2004 was as follows: 29/(1 + 106%) = 14.
- The calculation for the employees for 2003 was as follows: 14/(1 + 106%) = 7.